bygg.no – Arve Brekkhus

Veldig godt fornøyd med gjennomføringen, 20.281 personer besøkte messen i 2022.

Administrerende direktør Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF), som står bak Vei og Anlegg, er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

Messesjef Tone L. Grøstad i Maskingrossisternes Forening (MGF) er strålende fornøyd med Vei og Anlegg 2022.

Etter at dørene på messen stengte lørdag, viste opptellingen at 6.027 personer besøkte messen denne dagen. På samme dag i 2018 var tallene 7.373 personer. Dette gir et totalt besøkstall på messen i 2022 på 20.281 personer. På forrige messe var totalen 22.135 personer, men da med en dag mer.

Grøstad er godt fornøyd med besøkstallene.

– Besøkstallene har vært gode gjennom hele uken, og målet var å gå over 20.000 besøkende. Når vi nå klarte dette, betyr det at vi har opprettholdt besøkstallene med en dag mindre, noe som vi er godt fornøyde med, sier Lindberg. Hun peker på at det har vært en god bredde i type besøkende.

– Ikke minst har det vært mange unge innom messen. Under ungdomsdagen ble det satt rekord med antall besøkende, men også på de andre dagene har det vært mange unge innom messen, og det er positivt. Det er de som fremtiden, sier hun.

Hun mener messen har gått over all forventning.

– Vi er veldig godt fornøyde med både arbeidet i forkant av messen, med riggarbeidet, selve gjennomføringen og hvordan både utstillerne og de besøkende ser ut til å ha opplevd arrangementet. Blant de utstillerne jeg har hatt kontakt med i løpet av disse dagene har tilbakemeldingene være gode. Det vil alltid være mindre detaljer å rette på, men dette er kun små justeringer, som vi også har tatt underveis, sier Grøstad til Byggeindustrien.

NOVA Spektrum logo

Ny lokasjon

Det er første gang Vei og Anlegg arrangeres på Nova Spektrum (Norges Varemesse), som en innendørs messe, og noen har vært spente på hvordan dette skulle gå og bli mottatt av både utstillerne og besøkende.

– Vi mener dette har gått veldig bra, og fasilitetene vi råder over her innendørs er meget gode og gir mange fordeler, ikke minst i forhold til planleggingen og riggingen. Det har vært mye skryt rundt logistikken, og det har vært lite venting. Det var en rolig stemning og den gode planleggingen gjorde at innkjøringen og plasseringen av maskinene gikk helt etter planen. Det var ingen utfordring med å kunne ta inn så mange maskiner på relativt kort tid, sier Lindberg.

Totalt var det 192 utstillere på plass i salene på messeområdet, og hver eneste kvadratmeter var utnyttet.

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha såpass mange utstillere med oss når vi også skulle inn. Dette skal være en utstilling både for de store og de små. Vi har fått med oss så mange ved at de store har skalert noe ned, og at vi har utnyttet hver kvadratmeter, også i glassgaten, sier hun.

Neste messe i 2024

Samtidig peker Grøstad på at det har klart å opprettholde den gode Vei- og Anleggs-stemningen også når de har byttet lokasjon.

– Det har vært viktig for oss. Vi ønsker å være et treffsted for alle, og det føler jeg vi har klart å opprettholde, sier hun.

Neste messe er allerede booket inn, datoen er onsdag 24. til lørdag 27. april 2024.