– Ekstremt gode tall. Det er sjeldent at alle er så samstemte. Nova Spektrum har undersøkt blant besøkende og utstillere på Vei og Anlegg. Prosjektleder Trond Andersen i NOVA Spektrum er imponert. Ett av tallene har han aldri sett før.

Tekst og foto: Jørn Søderholm

Vei og Anlegg er avsluttet. Stander er pakket ned, alt av maskiner og utstyr er fraktet hjem til utstillere og ut til nye eiere. Besøkende og utstiller-ansatte er tilbake i hverdagen. Totalt var 18 951 besøkende innom messa de fire dagene.

Vei og Anlegg 2024

– Dette var veldig moro, sier messeansvsarlig og administrerende direktør Tone Lindberg Grøstad i Maskingrossisternes forening MGF.

På vegne av MGF som arrangør er hun veldig godt fornøyd med messen, på alle måter. Samarbeidet med teknisk arrangør Nova Spektrum og andre samarbeidspartnere har vært godt, messa gikk helt etter planen og både utstillere og besøkende er fornøyd.

Besøkte messe i tøff tid

– Vi er også fornøyd med at så mange besøkte messen i en tid hvor vi vet at mange entreprenører har tøffe tider, sier Grøstad.

Vei og Anlegg 2024
Tone Lindberg Grøstad (t.v) og Bente Austad i MGF er strålende fornøyd med Vei og Anlegg 2024.

Det er forresten en aldri så liten “underdrivelse” å si at utstillere og besøkende er fornøyd. NOVA Spektrum har undersøkt hvor fornøyd eller misfornøyd utstillere og besøkende egentlig er med messa. Der har det kommet opp tall som forteller om et svært vellykket arrangement.

– Ja, virkelig! Det er all grunn til å være fornøyd med både antall og kvalitet på besøkende. Noen av tallene er ekstra positive. En meget høy andel av alle besøkende sier for eksempel at de vil anbefale messa til folk de kjenner. Tallene plasserer Vei og Anlegg i tetsjiktet når det gjelder tilfredshet. Det viser at Vei og Anlegg har en sterk posisjon blant de besøkende, sier prosjektleder Trond Andersen i NOVA Spektrum.

Undersøkelsen den tekniske arrangøren har gjennomført i dagene etter Vei og Anlegg viser at besøkende og utstillere i stor grad er fornøyd eller meget fornøyd. Den viser også at de fleste hadde høye forventninger på forhånd. Forventninger som viser seg å bli innfridd, og vel så det.

Vei og Anlegg 2024
Prosjektleder Trond Andersen (t.h). Her sammen med f.v. styreleder Arne Knaben i MGF og ordfører Kjartan Berland i Lillestrøm kommune.

Besøkende

 • 89% menn – 11% kvinner (91% menn i 2022…)
 • 48% tar beslutninger om innkjøp
 • 65% har kjøpt eller vurderer å kjøpe noe de har sett på Vei og Anlegg
 • 71% har besøkt messa tidligere
 • 77% regner med å besøke messa neste gang
 • Flest besøker messa for å 3)innhente råd, 2)ta på maskiner og utstyr og 1)holde seg orientert

Utstillere

 • Flest deltar som utstillere for å 3)selge produkter og treffe kunder, 2)bygge relasjoner og 1)markedsføre sin bedrift
 • 96% er fornøyd eller meget godt fornøyd med antall besøkende
 • 97% er fornøyd eller meget godt fornøyd med kvaliteten på besøkende
 • 86% har vært ustiller før
 • 90% ønsker å være utstiller neste gang – 10% vet ikke ennå

Dette var andre gang Vei og Anlegg arrangeres innendørs på Lillestrøm, med NOVA Spektrum tett på som teknisk arrangør. Selskapet er Norges fremste spesialist på organisering og avvikling av messer, og er blant annet arena for storheter som Oslo Motorshow, Eliaden for el-bransjen, VVS-dagene, Agroteknikk og Park- og anleggmessen.

Vei og Anlegg 2024
Vei og Anlegg 2024
Vei og Anlegg 2024

Kø og god stemning

Vei og Anlegg er en av de store fagmessene som NOVA Spektrum legger til rette for. Arrangementet utmerker seg både med hensyn til gode besøkstall, antall utstillere og mange flotte stands- og utstillingsløsninger fordelt over et samlet innendørs areal på hele 40 000 kvadratmeter, tilsvarende mer enn 5 store fotballbaner.

Èn ting har Andersen egentlig ikke lyst til å snakke om, men han medgir at det er en viktig pekepinn om hvor stor suksess Vei og Anlegg egentlig er:

– Køen og den massive pågangen av besøkende i inngangen alle de fire dagene. Vi ønsker ikke at folk skal stå i kø, men det var heldigvis god stemning i køen. Vei og Anlegg er helt enkelt en fantastisk messe, sier han.

Vei og Anlegg 2024
Det tok tid å komme inn på Vei og Anlegg. Det tok de fleste med fatning og godt humør.
Vei og Anlegg 2024

Vei og Anlegg fyller hele huset

Her peker prosjektlederen blant annet på at Vei og Anlegg stiller i en særklasse med å være gjennomarbeidet, der arrangøren satser så tungt på at det skal være bra og se bra ut. Det merkes også blant medarbeiderne i NOVA Spektrum.

– Alt er så gjennomført. Alle her i NOVA Spektrum like å jobbe med Vei og Anlegg. Det er ekstra moro å stå på når vi fyller hele huset. Da merker man på stemningen at det er noe stort som foregår, sier han.

Ett av tallene i undersøkelsen på Vei og Anlegg har Andersen aldri sett før: Spredningen av besøkende over hele landet.

– Vanligvis vil flertallet av besøkende på en messe være fra lokalmiljøet og regionen rundt messa. Vi har aldri sett en messeundersøkelse der de besøkende er så spredt ut over hele landet. Det viser at Vei og Anlegg er hele bransjens og hele landets anleggsmesse, sier prosjektleder Trond Andersen i NOVA Spektrum.