Vår samarbeidspartner Norges Varemesse har høyeste prioritet på sikkerhet og følger nøye med på myndighetenes oppdateringer i forhold til Covid-19 utviklingen.
De samarbeider tett med kommuneoverlegen og politiet for å finne de mest målrettede tiltak for å sikre at messene våre blir en trygg plass både for utstillere og besøkende.
Maskingrossisternes Forening er meget fornøyd med den jobben Norges Varemesse gjør! Vi har en tett dialog for å forsikre oss om at dere som skal være med på Vei og Anlegg kan føle dere trygg både i planleggingen og gjennomføringen av neste års messe. Under har vi oppsummert tiltakene som er iverksatt og vi vil fortløpende legge ut oppdatert smittevernveileder med risikovurderingene som er gjennomført av Norges Varemesse.
Ved å innføre tiltak for smittevern, skal handelsmesser på Norges Varemesse kunne holde åpent og ta imot kunder og utstillere. Norges Varemesse har iverksatt utarbeidelse av en smittevernveileder sammen med NHO og sent den til høring (veileder TRYGG varemesse)
Det er stor forskjell mellom en handelsmesse og andre store arrangement. For eksempel samler en konsert tusenvis av mennesker samtidig på et begrenset areal, mens en handelsmesse er mer sammenlignbart med et kjøpesenter, med tilsvarende åpningstider og varer i flere dager. Derfor har vi god tro på Vei og Anlegg i 2022 og planlegger for en trygg gjennomføring.
Den er under utarbeidelse og oppdateres fortløpende.
• Syke gjester, besøkende og ansatte skal holde seg hjemme.
• Gjester, besøkende og ansatte som blir syke mens de er til stede, skal gå hjem så snart det er mulig.
• Ingen fysisk billettsalg ved inngang. Alle besøkende må kjøpe billetter online på forhånd.
• Utsendelse av informasjon om smitteverntiltak til alle påmeldte gjester og besøkende i forkant av besøk.
• Oppfordre besøkende om hyppig håndvask/hånddesinfeksjon ved ankomst.
• Åpne alle inngangsdører slik at det er færre kontaktpunkter.
• Avstandsmerking i mulige kø områder.
• Økt hyppighet av renhold på overflater og berøringspunkter.
• Tilgjengeliggjøring av hånddesinfeksjon på sentrale plasser.
• Legge til rette for 1 meter avstand mellom bordene i restaurantene.
• Ikke tillatt å selge mat fra handelsboder.
• Plakater med anbefaling om å unngå kødannelser.
• Begrensning på antall besøkende på hver handelsstand.
• Begrensning på 5 personer per bord i restaurantene.
• Ekstra vakthold som sørger for at retningslinjene overholdes.
• God opplæring av alle ansatte i alle smittevernrutiner. I tillegg til opplæring bør rutinene henges opp på relevante steder.
• Navneliste på ansatte, utstillere, deltagere, for potensiell senere smittesporing.
• God opplæring av ansatte, hvor rutiner gjøres kjent.
• Informasjon om besøkende og gjester oppbevares i 2 uker til bruk for eventuell smittesporing.
• Smittesporing skjer i samarbeid med kommuneoverlegen.