av Jørn Wad

-Det er KLART at vi skal være med på Vei og Anleggsmessa! Vi er en løsningsleverandør, og vi skal møte kundene våre – og dem vi håper skal bli det – for å vise oss skikkelig fram. Det finnes knapt en bedre arena for oss å gjøre det på enn Vei og Anlegg.

Administrerende direktør Erik Sollerud i PON Equipment blir raskt varm i trøya når han får muligheten til å snakke om Vei og Anleggsmessa. For det henger så sammen med bransjen, innleder han: Vi trenger alle å vise oss fram, slik at både kunder, allmennheten og ikke minst politikere kan få sjansen til å lære mer om oss.

Administrerende direktør i Pon Equipment, Erik Sollerud

Selvskreven

-Vi har vært selvskrevne deltagere på Vei og Anlegg i alle år. Jeg er usikker på om vi har vært med hvert eneste år siden starten, men det er i alle fall ikke langt unna. Og det er flere gode grunner til det: Vi er som sagt en løsningsleverandør, som har et så stort spekter av løsninger og tjenester og det er faktisk kundene som velger hva vi skal levere til dem.

-Har du noen eksempler på det?

-Tja, vi kan jo bare nevne serviceavtalene våre: Vi kan levere alt fra en enkel olje- og filterbytteavtale til en fullserviceavtale der vi i enkelte tilfeller har gått så langt at vi har fylt drivstoff på maskinene! Det er nemlig ikke sånn at det bare er å selge en maskin, og så glemme kundene. Det er så mye rundt maskinen som skal fungere, og vi pleier å si at «Alt som går rundt – går sundt». Så vi må stå klare til å være kundenes rådgivere, hjelpere og praktiske samarbeidspartnere i hverdagen, helt ned på et detaljnivå som mange kanskje ikke forbinder med en maskinleverandør.

Les også: Hils på Jenny hos Pon Equipment

For eksempel hvilken maskin-sammensetning som er optimal for en jobb, og ikke minst hvordan du skal planlegge og gjennomføre et prosjekt. Vi har software som gjør at du kan kjøre ut i et terreng med en GPS, og baserte på disse dataene kjøre simuleringer på forskjellige måter å løse masseforflytningen på om det er dette som er oppdraget.

Opplæring av fører, optimalisert drift og hva man nå ellers måtte føle behov for, er en integrert del av vårt tilbud til kundene. Alt handler om å gjøre hverdagen mest mulig forutsigbar, understreker han. For alle selskaper, fra de som har en til to maskiner og til de som har mange hundre, løsninger tilpasset enhver situasjon. 

Vise våre løsninger

-Hvorfor er det så viktig for alle i bransjen å vise seg fram på Vei og Anlegg?

-Fordi det er der det skjer, ganske enkelt! Vi er på mange måter en liten bransje, men med stor sysselsettingsevne. Som bransje står vi overfor store utfordringer, og svært mange leverandører og entreprenører er kommet langt i å møte dem. Det er nok å nevne miljø krav, elektrifisering, HMS og trygghet på arbeidsplassen. Og det er ikke mer enn rimelig at vi får langt større kred. for det vi har gjort og gjør på dette feltet.

Erik Sollerud og Ketil Solvik Olsen på Vei og Anlegg 2018

Den offentlige debatten fremstiller oss ofte som sinker både når det gjelder teknisk utvikling og det grønne skiftet. Ingen ting kunne være fjernere fra sannheten! Derfor må vi synes, vi må fortelle om det vi gjør, og vi må få politikere og folk flest i tale.

Arbeidet med å skape bærekraftige bygge og anleggsplasser dreier seg om mer enn bare elektrifisering, det viktigste vi kan gjøre er å bruke så lite energi som mulig total sett på et prosjekt, så må vi gjøre den energien så bærekraftig som det er mulig i hvert enkelt prosjekt, om det er elektrisitet bio diesel, vanlig diesel eller hydrogen. 

Vei og Anlegg er en super arena for å få dette til, så jeg håper virkelig at flest mulig viser seg fram på messa, og ikke minst at enda flere enn før tar turen innom. Det er mye å se, oppleve og lære, reklamerer han.

Velkommen  til Vei og Anlegg 11.-14. mai 2022 på NOVA Spektrum i Lillestrøm

NOVA Spektrum, tidligere Norges Varemesse